Учени от университета Туфтс установиха, че пазенето на тайна се отразява

...
Учени от университета Туфтс установиха, че пазенето на тайна се отразява
Коментари Харесай

Не е полезно да пазим тайни

Учени от университета „ Туфтс ” откриха, че пазенето на загадка се отразява освен на умственото здраве, само че и на физическото положение на индивида, преадава американското издание „ Хъфингтън поуст ”.

Оказва се, че хората, които пазят дълбока загадка на някой различен, да вземем за пример обвързвана с религиозната или половата му ориентировка, по мъчно се оправят с някои от ежедневните си задания. Да кажем, с миенето на съдовете или грижата за домашния любим. Всички тези персонални отговорности за тях са по-трудни и изискват повече сила и старания, настояват учените.

Авторите на изследването настояват, че хората, които не са били правилни на колегата си и пазят това в загадка, са по-малко енергични в осъществяването на същите ежедневни задания. Колкото по-голямо задължение е тайната, толкоз повече мисъл обзема тя. Повече усещане и деяние са повлияни от нея по метод, подобен на това човек да носи физически товар, считат учените. Така, също както физическите товари, тайните тежат на хората и вземат от силата им, споделят те. Това въздейства на здравето. 

Любопитен извод на проучването е още, че дамите в него са декларирали, че пазят тайната най-много 32 минути, след което я издават. Всяка десета участничка е признала, че „ просто не може да пази загадка ”.

Източник: Huffington Post

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР